U kategoriji Koncert godine

opera Suton dobitnik je nagrade MUZIKA KLASIKA za 2016. godinu

OdštampajOdštampaj

U četvrtak, 2.februara od 19.30 časova, na repertoaru Opere i teatra Madlenianum je nacionalna opera SUTON Stevana Hristića, u režiji Nebojše Bradića.

Ovo izvodjenje je i svojevrsno obeležavanje jednog od značajnih jubileja Madlenianuma - proslava 18 godina od prve održane premijere u ovom teatru, davne 1999. godine.

Po tradiciji, za Dan pozorista se izvodi poslednja izvedena premijera, a ovoga puta to je upravo nacionalna opera SUTON, koja je svoju premijeru doživela 22.oktobra 2016. godine, u okviru BEMUS-a.

Nakon velikog uspeha predstave i interesovanja publike, usledilo je i izdanje knjige "Pred Sutonom Vojnovića i Hristića" u izdanju Madlenianuma i Muzikološkog društva Srbije, a nakon toga su stigla i priznanja:

Suton je, po izboru novina NIN, zaslužio prvo mesto na top listi muzičkih dogadjaja u Srbiji u 2016.godini. A upravo na dan proslave Dana pozorišta, Madlenianumu ce biti uručena i prestižna nagrada časopisa Muzika klasika, čime je nacionalna opera SUTON proglašena najboljim muzičkim dogadjajem u svojoj kategoriji u 2016.godini.

Online knjiga utisaka

Online repertoar

Pišite nam