Napolitanske večeri - 2. i 3. decembra

GALA NAPOLITANO

OdštampajOdštampaj

Pozivamo vas da uživate u ljubavnim i vatrenim pesmama koje će vam izazvati osmeh i koje će vas naterati da pustite suzu...

Slušaćete najautentičnije dragulje klasičnih napolitanskih pesama, koje imaju  specifičnost u prikazivanju  vitalnosti ljudskih osećanja i dočaravanju specifičnog naboja pozitivne energije,  koji ističu i dižu nivo spontanosti  i emotivnosti. Osobine  koje kao vlastitu  tradiciju i oličenje “Napolitanci” unose u međuljudske odnose.  

U vidu predstave napravljena je interesantna priča na temu  “Klasične napolitanske pesme”, od njenog nastanka do danas, dočaravanjem raznih (ne samo umetničkih) vitalnih aspekata i momenata, koji su zajedno doprineli tome da se niz generacija i pojedinaca iz različitih kulturnih, teritorijalnih i  društvenih slojeva, zanese, očara i inspiriše.

Orkestar Maestra Pine Tafuta –  čiji su svi članovi profesori Konzervatorijuma San Pietro u Maieli Maestro Emidio Auzielo na udaraljkama i bubnjevima u pratnji balerina koje plešu tarantelu, Angelica Sepe, Antonio Carluccio, tenor Annibale Marchesini i sopran Norma Pucci  uživo ce predstaviti odabrani repertoar.

U cilju promovisanja napolitanske  umetničke i kulturne baštine, pored  muzičkih sadržaja videćete i fotografije, crteže, video filmove i sl., koji  će naglasiti “karakter” grada Napulja i jednog nacionalnog geografskog predela, koji su opšte poznati na zemaljskoj mapi i sveta i osećanja, kao jedinstveni i neponovljivi. 

Cene ulaznica su: 2200, 2000 i 1800 dinara.

Za sve informacije i rezervacije pozovite na: 316 27 97, 21 80 400 i 33 00 111 ili pišite na blagajna@madlenianum.rs