Milica Cerović, koreograf

OdštampajOdštampaj

Diplomirala i magistrirala Koreografiju na Institut za umetničku igru u Beogradu. Na Fakultetu za sport TIMS u Novom Sadu završila za Operativnog trenera savremene igre.

Na Univerzitet Pariz VIII u Francuskoj diplomirala Teoriju savremene igre.   

Profesionalno je radila sledeće tv programe kao kreativni direktor i koreograf: MAC - Music Awards ceremony, X faktor Adria, Srbija ima talenat, Operacija Trijumf, Pinkove zvezdice, Eurosong (srpski tim), Junior Eurovison (tim Srbije i Crne Gore), Beovizija, Pinkove zvezde, RTL zvezdice, Nova sveza Slovenije, Na slovo na slovo - TV seriju RTS-a.

U pozorištu je radila koreografiju i scenski pokret za sledeće predstave: Brodvejske vragolije, Pozoriste na Terazijama, Bilo jednom u Banatu, Narodno pozorište “Toša Jovanović” u Zrenjaninu, Briljantin, Cankarjev dom, Vojvođanska rapsodija, SNP,

Mr. dolar, Pozorište na Terazijama, Na slovo na slovo, Pozorište na Terazijama, Plavi andjeo, Madlenianum, Životinjsko carstvo, Narodno pozorište Beograd, Mali princ, DKC Beograd, Ženidba i udadba, Pozorište na Terazijama, Rumunija 21, Narodno pozorište u Užicu, Hamlet, Hamlet - Eurotrash, Pozorište na Terazijama, Radi mi svašta, Slavija teatar,

Le partenaire de linspecteur Murdock, Theatre Cafe de la Gare u Parizu.

Kao koautor i organizator radila je projekat u koji je bilo uključeno jedanaest zemalja – radionicu mjuzikla, kao i festival uličnog plesa i radionice Grad koji igra.

Pisala je kritike, stručne tekstove i radila intervjue za: Radio Beograd 2, magazin za igru Orchestra, Yellow Cab, Danas, Dnevnik.

Bila je u žiriju na brojnim festivalima (Festival koreografskih minijatura 2012. i 2015.), na nacionalnim plesnim takmičenjima (2008-2015) i plesnim festivalima (2015-2019).

Kao predavač džez i savremene igre radila u: Dance Factory studiju (2013-2019), Pozorištu na Terazijama (2006-2014), Play dance studiju u Novom Sadu (2005-2007) i Impuls dance studiju u Novom Sadu (1998-2004).