9. novembra u 19.30 - koncert

BORUSAN QUARTET

OdštampajOdštampaj

U BEOGRADU JE SVETSKI POZNAT “BORUSAN QUARTET” …

Na koncertu klasične muzike Kvarteta Borusan u organizaciji Ambasade Republike Turske i Instituta Junus Emre u Beogradu, ljubitelji umetnosti imaće priliku da slušaju zvuk; violine Storioni iz 1776, violine Amati iz 1662, viole Conia iz 2008 i violončela Guarneri iz 1740. godine.

Veza između Turske i Srbije je svakim danom sve jača jer se na zajedničke korene nadovezuju brojne političke, ekonomske i kulturne aktivnosti. Ovaj značajan koncert će putem univerzalnog jezika muzike spojiti ljubitelje umetnosti i učiniti da se dva naroda još više sprijatelje.

Članovi Kvarteta Borusan su Esen Kıvrak - prva violina, Olgu Kızılay - druga violina, Efdal Altun - viola i Çağ Erçağ – violončelo. Pored redovnih sezonskih koncerata u operi Sureja (Süreyya) u İstanbulu, kvartet nastupa i na turnmejama u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je na muzičkim festivalima kao što su: Schleswig-Holstein, Merano, Mozart, Napfilon, Bodensee, West Cork, Europalia, kao i domaćim festivalima u Mersinu, Bodrumu, İstambulu i Ankari; održao koncerte u čuvenim dvoranama kao što su Tonhalle (Cirih), Carnegie Hall, Le Corum (Montpellier), Schloss Elmau (Minhen), L’arsenal (Metz) i G. Verdi Hall (Milano). Pored svojih resitala sarađivali su kao solisti sa Istambulskom filharmonijom Borusan, Simfonijskim orkestrom Univerziteta Bilkent, Orkestrom Sion, Akademskim orkestrom Baškenta, Operom u Samsunu i državnim simfonijskim orkestrima İzmira, İstambula, Burse, Eskišehira i Antalije.

Kada je časopis Andante po prvi put uveo nagrade za klasičnu muziku 2010. godine Kvartet Borusan je osvojio nagradu za “Kamerni ansambl godine”. Iste godine, osvojio je zlatnu medalju pobedivši u finalu Međunarodnog takmičenja kamernih sastava održanog u njujorškom Karnegi holu.

Očekujemo sve ljubitelje muzike u Beogradu da nam se pridruže na koncertu i koktelu nakon koncerta.

Koncert i koktel: četvrtak, 9. novembar 2017. godine u 19.30 časova

Ulaz slobodan.
Kontakt: 333 24 25, e-mail: ana.crnojevic@mfa.gov.tr