18. Beogradski festival igre

Džejson Samjuels Smit & Divine Rhythm Productions Njujork, SAD

Rezervacije i kupovina ulaznica
OdštampajOdštampaj

Čudesna dinamika

 

Čudesnu dinamiku stepovanja donosi trio koga čine Derik K. Grant, Dormišija i Džejson Samjuels Smit. Delujući kao umetnički kolektiv, oni su zapravo jedni od najboljih step igrača na planeti, praćeni živom muzikom u izvođenju grupe sjajnih muzičara koji preko deset godina nastupaju na svetskim pozornicama. Veče donosi neke od najtraženijih koreografija, kao kompilaciju dosadašnjih projekata, u formi svetske premijere bez naslova. Kroz istraživanje različitih stilova u bogatom rečniku stepovanja, ovaj program prikazuje savršen uvid u vrhunske veštine improvizacije i jedinstvene saradnje među najboljim step igračima i muzičarima našeg vremena.

Džejson Samjuels Smit je koreograf brojnih predstava, brodvejskih i filmskih produkcija. Dobitnik je Nagrade Emi, Nagrade Dance magazina, Američke koreografske nagrade, granta Fondacije Džojs, i njujorške Besi nagrade. Direktor je godišnjeg Festivala stepovanja u Los Anđelesu. Dizajnirao je sopstvenu liniju cipela za stepovanje koje prodaje isključivo Bloh.

Dormišija je dvostruka dobitnica Nagrade Besi, kao izvođač i koreograf, Nagrade Princeze Grejs i dobitnica Nagrade Freda Astera. Nastupala je i kreirala brojne brodvejske i filmske produkcije, i stigla do nominacija za najbolju glavnu glumicu. Ona je takođe atletičarka firme Kapecio i bila je njihovo nacionalno zaštitno lice za stepovanje.

Derik K. Grant je dobitnik Nagrade Princeze Grejs, Nagrade Helen Hajs, dve Ovejšn nagrade, Nagrade za najbolju koreografiju, Nagrade za najbolji ansambl i Nagrade Lester Horton, kao i njujorške Nagrade Besi. Potpisnik je brojnih koreografija za brodvejske i filmske produkcije. Bio je jedan od umetničkih direktora Svetskog festivala ritma u Čikagu i nastupao je na scenama poput Kenedi centra. Njegova trupa Tap2You producira posebne programe za step igrače, a on je i zaštitno lice firme So Danca.  


Nikada nećete pogrešiti, ako prikažete step šampione kao što su Semjuels Smit, Derik K. Grant i Dormišija... Ali kombinacija te trostruke sonične pretnje i intimnosti je fascinantna… Jedan od najkompletnijih muzičkih nastupa ove ili bilo koje sezone.
© InfiniteBody

Dok se igrači stapaju sa svetlima reflektora, svaki od njih tka pesme iz dubine zemlje, stružući i milujući i probijajući pod na način koji zbunjuje oko i uho svojom zamršenošću.
© New York Times

Džejson Semjuels Smit igra kao da nosi u svojoj glavi i cipelama čitavo nasleđe ovog žanra, dok klizi sa izuzetnom gracioznošću. Njegova veličanstvena, autoritativna scenska prisutnost, živahna ritmička imaginacija i duh zajedništva, ovde su bogato prikazani.
© The Berkshire Edge