Gostovanje Umetničke trupe iz Kine

Rezervacije i kupovina ulaznica
OdštampajOdštampaj

Gostovanje Umetničkog ansambla kineske provincije Henan

Umetnici ovog Ansambla dolaze iz dve profesionalne trupe. Jedna je Umetnička trupa pesama i igara provincije Henan, a druga Džongjue Šaolin Zen borilačka akrobatska trupa.

Henan je centralna provincija Narodne Republike Kine, sam naziv Henan znači "južno od Žute reke. Sa stanovništvom od 100 miliona stanovnika, Henan je najnaseljenija provincija Kine, a često se naziva i “centralnoim ravnicom” ili “središtem”. Henan se tradicionalno smatra kolevkom kineske civilizacije. Džongjue je glavni grad provincije Henan.

Umetnička trupa pesama i igara je najznačajnija državna kulturna grupa Henan provincije. Njene produkcije osvajale su nagrade na državnom nivou, a grupa je gostovala u mnogim zemljama.

Džongjue Šaolin Zen borilačka akrobatska trupa osnovana je 1998. Od dana svog osnivanja, trupa je oko 30.000 puta demonstrirala šaolinski kung fu u različitim mestima i zemljama. Veliki broj javnih ličnosti gledao je performanse trupe, a među njima su i V. Putin, predsednik Rusije, kao i A. Merkel, premijer Nemačke.

Wang Quanzhen (Vang Kuanžen) je poznata glumica Yu Opere i uživa veliku reputaciju u Republici Kini. Njen čist glas i živopisna izvođenja daju operi nezaboravan šarm.

Cene karata: 500 i 700 dinara. Redovni popusti Madlenianuma važe i za ovaj događaj.