Madlena Zepter na jubilarnoj proslavi 30. godišnjice Internacionalne nagrade “Profilo Donna”

OdštampajOdštampaj

Internacionalna nagrada Profilo Donna slavi 30. godina postojanja. Ove godine svečana proslava je održana 12. jula u Duždevoj palati u Modeni, u prestižnom sedištu Vojne akademije.

Specijalni segment "Kultura, liderstvo i solidarnost", je bio vitalni deo ceremonije, sa fokusom na ženski svet i njegove predstavnice, zaštitna lica i uzore za nove generacije.

Nagradu “Mladi kreativci rastu” gospođa Madlena Zepter, preduzetnica, dobročiniteljka i filantrop, dobitnica nagrade Profilo Donna za 2008. godine, uručila je mladoj, izuzetno talentovanoj violinistkinji Elizeveti Malishevi.

Moderator gala eventa je bio poznati TV voditelj Marko Senize, zajedno sa domaćinom večeri i predsednicom Internacionalne nagrade Profilo Donna, Kristinom Bićoki.

Tom prilikom predsednica Nagrade je izjavila :

“Možda će u bliskoj budućnosti naša Elizeveta, čudo od deteta, imati priliku da nastupa na pozornici Madlenianuma, prvoj privatnoj Operi u Evropi, čiji je osnivač i donator upravo gospođa Madlena Zepter; takođe, iskreno se nadam da će razgovori koje je gospođa Zepter vodila sa direktorima Opere Modene i Parme uroditi nekom budućom plodonosnom saradnjom ovih operskih kuća .

Uz pratnju simfonijskog orkestra Città di Cervia, pod dirigentskom palicom maestra Fulvia Pensoa i u TV režiji Andrea Masonija, završena je jubilarna godina ove nagrade toliko važne za vrednovanje značaja rada i često fascinantnog doprinosa žena u italijanskom društvu.