Koncert

OMLADINSKI SUPER HOR I ORKESTAR SLOVENIJA-SRBIJA

OdštampajOdštampaj

Subota, 21. april u 19.30 časova
Velika scena Madlenianuma 

Omladinski Super Hor i orkestar su zajednički projekat tri muzičke škole iz regiona: Ljubljana "Vič-Rudnik", "Dr Miloje Milojević" Kragujevac i "Kosta Manojlović" Zemun. Njega čine učenici različitog uzrasta kako sa instrumentalnog, tako i sa pevačkog odseka.
Ove godine izvode se najlepši operski horovi i ansambli od Mocarta do Konjovića, ne baš toliko često izvođeni na ovim prostorima i na ovakav način. Na programu su čuveni hor Cigana iz Verdijevog Trubadura ali i manje poznati slovenački kompozitor Anton Foester (Gorenjski slavček), zatim horovi iz srpskih opera,prelepi hor devojaka iz Onjegina, kao i manji ansambli-dueti i terceti...

Ansamblom rukovodi dirigent Jelena Sasnik, umetnica velikog iskustva i energije, koja je započela svoju karijeru u Beogradu (radila u MŠ “Kosta Manojlović“Zemun), a nastavila u Sloveniji i Evropi.
Koncert je završnica kratke turneje ovog ansambla koji obuhvata koncerte u Škofja Loki i Ljubljani, Kragujevcu i Zemunu. Polet i mladost, lepa energija u zajedničkom muziciranju krasi ovaj ansambl, koji je jedinstven svaki put kad se pojavi.

Klavirski saradnik je Marija Radović.

Dođite da se družimo i uživamo uz tradiciju i mladost!