OMLADINSKI SUPER HOR I ORKESTAR SLOVENIJA-SRBIJA

Rezervacije i kupovina ulaznica
OdštampajOdštampaj

Subota, 21. april u 19.30 časova
Velika scena Madlenianuma 

Omladinski super hor i orkestar nastali su sa idejom da okupljaju najtalentovanije muzičare i pevače iz različitih zemalja koji će zajedno nastupati na turnejama po regionu. Inicijator i dirigent ovog ansambla je Jelena Sasnik. Posle veoma uspele saradnje muzičkih škola “Kosta Manojlović” iz Zemuna i “Vič Rudnik” iz Ljubljane, ove godine ansamblu se pridružuje i MŠ “dr Miloje Milojević” iz Kragujevaca.

Ansambl čine učenici različitog uzrasta kako sa instrumentalnog, tako i sa pevačkog odseka. Ove godine izvode se najlepši operski horovi i ansambli od Mocarta do Konjovića, ne baš toliko često izvođeni na ovim prostorima i na ovakav način. Na programu su čuveni hor Cigana iz Verdijevog Trubadura, ali i manje poznati slovenački kompozitor Anton Foester (Gorenjski slavček), zatim horovi iz srpskih opera, prelepi hor devojaka iz Onjegina, kao i manji ansambli: dueti i terceti. Klavirska saradnja Marija Radović.

Ansamblom rukovodi dirigent Jelena Sasnik, umetnica velikog iskustva i energije, koja je završila master na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je i započela karijeru sarađujući sa našim vrhunskim dirigentima, poput Darinke Matić Marović i Mladena Jagušta, a radila je i u MŠ “Kosta Manojlović“ u Zemunu. Karijeru nastavlja u Sloveniji i Evropi, gde diriguje sa Međunarodnim omladinskim pan slavenskim super orkestrom i horom, Berlinskim simfonijskim orkestrom, Kamernim orkestrom „Slavko Osterc“, Svetskim simfonijskim orkestrom „Junesse Musicale“ u Berlinu, Mešovitim horom PZAS „Arhivox“ i horom „Magnificanto“. u Ljubljani… U Srbiji je dirigovala orkestrom Beogradske filharmonije, Simfonijskim orkestrom RTS-a, kamernim orkestrom “Pro Classica”, mešovitim horom Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, ženskim horom “Collegium Musicum” i dečjim horom “Kolibri”. Cenjena je kao profesor, za šta je dobila priznanje od Ministarstva obrazovanja Slovenije za izuzetna pedagoška dostignuća. Snimila je četiri CD-a sa orkestrima iz Slovenije. http://www.jelenasusnick.com/

Koncert Omladinskog super hora i orkestra koji će se desiti u subotu 21. aprila je završnica kratke turneje ovog ansambla koji obuhvata koncerte u Škofja Loki i Ljubljani, Kragujevcu i na kraju u Zemunu. Polet i mladost, dobra energija u zajedničkom muziciranju krasi ovaj ansambl, koji je jedinstven svaki put kad muzicira.

Dođite da se družimo i uživamo uz tradiciju i mladost!

Program:

1.   Mozart Cosi fan tutte Bella vita militar HOR
2.   Mozart Die Zauberflote (dečaci) TERCET
3.   Mozart Cosi fan tutte TERCET 
4.   Verdi Il Trovatore CORO di zingari
5.   Gounod Romeo et Juliette DUET
6.   Mozart Le Nozze di Figaro Cinque, dieci... DUET
7.   Foerster Gorenjski slavček HOR
8.   Mozart Le Nozze di Figaro Sull'aria? DUET
9.   Čajkovski Evgenije Onjegin HOR devojaka
10. Bajić Knez Ivo od Semberije Srpkinja HOR
11. Konjović Koštana Fatiše kolo HOR
12. Smetana Prodana nevesta HOR