Audicija za

OPERSKI CENTAR „ZORAN TODOROVIĆ“

OdštampajOdštampaj

Operski centar Zoran Todorović i Opera i teatar Madlenianum organizuju audiciju za prijem polaznika Operskog centra.

Audicija će biti održana 12. novembra 2019. u 14.00 časova u prostorijama Opere i teatra Madlenianum, ul. Glavna 32, Zemun.

Prijave se primaju od 18.10.2019. do 11.11.2019. godine putem mail-a na adresu operski.centar@gmail.com

Za audiciju kandidati treba da pripreme po tri arije iz repertoara po sopstvenom izboru.

Ukoliko kandidat ima svog korepetitora, molimo vas da to navedete u prijavi. Ostali kandidati dostavljaju, uz prijavu, i note za pozorišnog korepetitora.

Prijave moraju da sadrže: biografske podatke, stručnu spremu, dosadašnje iskustvo u operskom radu, kontakt telefon i e-mail adresu.

Operski centar „Zoran Todorović“ započinje sa svojom prvom godinom rada u okviru Opere i teatra Madlenianum. Polaznici Operskog centra „Zoran Todorović“ imaće jedinstvenu priliku da se usavršavaju u direktnom kontaktu sa svetski priznatim tenorom Zoranom Todorovićem.

Operski centar će raditi u četiri bloka, od kojih će svaki trajati po 3 - 4 nedelje, u periodu od januara do decembra 2020. godine.

Svaki polaznik može se odlučiti da li želi da upiše sva četiri bloka, odnosno celu godinu ili samo po jedan blok.
U slučaju odabiranja jednog bloka, cena je 800 eura po bloku.
Ako se polaznik odluči za celu godinu, onda postoji i mogućnost kontinuiranog rada i na tehnici i na kompletnim ulogama, cena je 2.400 eura za celu godinu (4 bloka).

- Polaznik plaćanjem upisa u Operski centar ima, osim časova pevanja i rada na interpretaciji i usavršavanju uloge, obezbedjenu muzičku pratnju.

- Operski centar „Zoran Todorović“ nudi i rad sa etabliranim operskim muzičkim saradnicima koji će biti dostupni isključivo za polaznike Operskog centra.

- Operski centar organizuje audicije za internacionalne agenture sa kojima sarađuje i u koje ima puno poverenje.

- Operski centar organizuje različite kurseve vezane za potrebe moderne glume i plesa.

- Operski centar organizuje u određenim terminima audicije za agenture, pripreme za takmičenja i eventualno učestvovanje u operskoj produkciji Opere i teatra Madlenianum.

- Operski centar će raditi u prostorijama Opere i teatra Madlenianum.

- Operski centar ima za svrhu da talentovanim pevačima, koji su svojim radom došli do nivoa da konkurišu na audicijama u operskim studijima, operskim kućama ili muzičkim institucijama koje traže profesionalne pevače, pomogne da dodju do prvih ugovora i opstanu u evropskoj i svetskoj  konkurenciji.

Zoran Todorović je renomirani internacionalni umetnik koji za ostvarenje ovih ciljeva stavlja svoje internacionalne kontakte kao dodatnu pomoć u njihovoj realizaciji.
U slučaju da se Operski centar i njegov rad proširi i u drugim evropskim gradovima, saradnja ovih centara je zagarantovana.