31. maj u 19.30

Premijerno emitovanje drame TAJNA GRETE GARBO

OdštampajOdštampaj

U nedelju, 31. maja od 19.30, premijerno emitujemo savremenu dramu čuvenog hrvatskog pisca Mire Gavrana TAJNA GRETE GARBO, koja je premijerno izvedena 25. februara 2012.
Drama TAJNA GRETE GARBO je svoju premijeru imala već u julu mesecu 2011. godine, kada je u seriji javnih čitanja dramskih tekstova koja su bila organizovana u Madlenianumu, ova drama ostavila snažan utisak na publiku i obezbedila sebi mesto u premijernom repertoaru za sezonu 2011-2012. Tanja Bošković, koja je tada čitala naslovnu ulogu zablistala je kao Greta i nije bilo dileme ko će igrati ovu intrigantnu glumicu. Rediteljka predstave je istaknuta mlada rediteljka Đurđa Tešić, koja je svojim dvojakim darom, kako za savremenu, tako i za klasičnu dramu, svakako neko ko je bez sumnje učinio da divna ekipa napravi predstavu koju je publika volela. Pored Tanje Bošković, koja tumači veliku divu u periodu kada je njena filmska karijera već 15 godina iza nje, u razotkrivanju tajne zašto se Greta povukla i kako u svojoj osamljenosti živi, učestvovali su i glumci Miodrag Krstović, Jovana Balašević i Petar Benčina.
Vreme dešavanja drame smešteno je u sredinu pedesetih godina dvadesetog veka i glamur koji je Amerika tada nosila, kao i glamur koji ime Grete Garbo nosi sa sobom, nešto je što je pružilo izvrsnu inspiraciju audio-vizuelnom autorskom timu koji je Đurđa Tešić okupila: scenografu Zorani Petrov, kostimografu Jelisaveti Tatić Čuturilo, kompozitoru Vladimiru Pejkoviću i timu iz Kreativnog studija Zepter koji je autor video projekcija.

Povodom ovog emitovanja, pisac drame Miro Gavran dao je intervju >>>

.

Miro Gavran

TAJNA GRETE GARBO


Reditelj: Đurđa Tešić
Scenograf: Zorana Petrov
Kostimograf: Jelisaveta Tatić Čuturilo
Prevodilac i saradnik na adaptaciji: Ivana Dimić
Muzika: Vladimir Pejković
Video: Kreativni studio Zepter
Dizajner svetla: Srđan Jovanović
Lektor: Ljiljana Mrkić Popović

Lica:

Greta Garbo: Tanja Bošković
Linda: Jovana Balašević
Robert: Miodrag Krstović
Dejvid: Petar Benčina

Inspicijent: Ljiljana Golubović Ivanković
Sufler: Anka Milić
Organizator projekta: Vlastimir Repić
Majstor pozornice: Milan Ćirić
Realizator svetla : Vladimir Krunić
Realizacija zvuka:Dušan Arsikin
Video realizacija: Zvonimir Jelušić
Šminka i frizure: Mirjana Rakić
Garderoba :Tanja Vuksanović, Miladin Pavićević

Trajanje: 1 sat i 38 minuta
Reprizna emitovanja: utorak, 2. jun i sreda, 3. jun od 18 časova.

 

Predstave se emituju preko Youtube kanala i prikazivanje navedenih predstava nije komercijalnog karaktera i jedini cilj je pružanje podrške građanima i nemogućnosti rada pozorišta kao opšte mere zabrane zbog pandemije. Prikazani snimci nemaju karakter javnog izvođenja predstave. Za sva pitanja možete se obratiti na: publicrelations@madlenianum.rs
Pratite nas!