Press konferencija povodom otvaranja sezone 2023-2024.

OdštampajOdštampaj

Utorak, 19. septembar u 11:00 časova
Banket sala, Hotel Zepter, Terazije 10

Na konferenciji su pričali:

Nebojša Bradić, reditelj
Vanja Milačić, glavna glumica u predstavi Godišnjica
Vasa Stajkić, debituje u koncertu Svetlosti pozornice
Ivana Vujić, rediteljka obnovljene drame Nana
Petar Jovanović, reditelj predstave Godišnjica 
Andreja Rackovumetnički direktor Opere i baleta
Ana Radivojević Zdravkovićdirektorka Drame

Teme press konferencije:

- Nova sezona
- Otvaranje sezone koncert Svetlosti pozornice
- Premijera drame Godišnjica
- Obnova mjuzikla Poslednjih 5 godina
- Obnova drame Nana
- Nova drama na Maloj sceni Staklena menažerija
- Novi mjuzikl Company

Pridružite nam se na otvaranju sezone 22. septembra u 19:30 časova kada imamo premijernu obnovu koncerta Svetlosti pozornice, u kojoj svoj debi ima bariton Vasa Stajkić.

Svetlosti pozornice je premijerno odigrana 2021. godine. Zamišljeno kao pozorište u pozorištu, odnosno predstava u predstavi i kao generalna proba pred premijeru, ovaj muzički komad na šaljiv način predstavlja najlepše numere sa naše scene, a potrudili smo se da vam kroz koncert predstavimo sve muzičke žanrove. Koncert pevaju nosioci našeg muzičkog repertoara: Branislava Podrumac, Mina Gligorić, Vasa Stajkić i Dušan Svilar, uz vrhunsku saradnju gudačkog kvarteta Habanera i pijanista Milivoja Veljića/ Dragane Anđelić Bunjac.

Naša prva premijera u sezoni 2023/2024 je drama Godišnjica u dramatizaciji Rebeke Vilhajt i prevodu Olivere Đorđević. Probe ovog komada su počele još prošle sezone, a komad će publika Madlenianuma moći da pogleda premijerno 18. oktobra, i u repriznim izvođenjima 29. i 31. oktobra. Autorski tim predstave Godišnjica čine reditelj Petar Jovanović, scenograf Damjan Paranosić, kostimograf Milica Grbić Komazec i kompozitor Bojan Milinković. Za scenski pokret zadužen je Danilo Milovanović, a za scenski govor Milica Janketić. Dizajner svetla je Srđan Jovanović. Glavna junakinja komada Mimsi poverena je glumici Vanji Milačić, a pored nje publika će u raskošnim vrcavim ulogama gledati i Ljubinku Klarić, Srđana Karanovića, Stefana Bundala, Tamaru Aleksić i Ljubomira Bulajića.

Dramu Nana koja je premijerno izvedena 2019, obnavljamo u decembru mesecu. Prvo izvođenje je 1. decembra, a sledeća predstava je 12. decembra. Predstavu je režirala Ivana Vujić i s obzirom da je nastala pred pandemiju nije imala dovoljan broj izvođenja, zbog toga se vraća na našu scenu. U naslovnoj ulozi je Tamara Aleksić.

Fotografije: Rajko Simić