PROMOCIJA PRVOG GODIŠNJAKA MADLENIANUMA

OdštampajOdštampaj

U petak, 2. novembra od 18.30 časova na Belle Etage biće predstavljanje prvog GODIŠNJAKA – Sezona 2017/2018. Opere i teatra Madlenianum.

Na promociji će govoriti:
Miodrag Ilić, autor i urednik Godišnjaka
Radomir Putnik, književnik, dramaturg, teatrolog i pozorišni kritičar i
Milica Kralj, pozorišni reditelj.

Sledeći primer svih velikih svetskih pozorišnih kuća i uviđajući značaj arhiviranja predstava i podataka o izvođenjima programa, gospođa Madlena Zepter je podržala ideju da Madlenianum ima svoj Godišnjak koji će se objavljivati na početku sezone, za predhodnu sezonu, a prikazivaće sve premijere, događaje na našoj sceni, koncerte i gostovanja, kao i umetnike i saradnike koji su učestvovali u programu.

U prvom Godišnjaku Madlenianuma zabeleženo je 8 premijera (3 dramske, 2 operske, 1 baletska i 2 eksperimentalna projekta), prva koprodukcija sa Narodnim pozorištem u Beogradu, treća korpodukcija sa Novom beogradskom operom, značajna turneja u Kini…

Godišnjak je rađen na tragu Monografije Madlenianuma povodom 20-godišnjice postojanja, likovno-grafički ga je uredila mr Ljiljana Martinović. Saradnici na Godišnjaku su: Slobodanka Delibašić, Suzana Ignjatović i Tatijana Rapp.