U MADLENIANUMU 29. APRILA SVETSKI DAN IGRE

OdštampajOdštampaj

Povodom Svetskog dana igre koji se širom sveta tradicionalono obeležava 29. aprila, Institut za umetničku igru će izvesti baletski Gala koncert Praznik igre koji je posvećen plesu, radosti stvaranja igre kao i svim ljubiteljima pokreta, a čije finale će biti obeleženo izvođenjem drugog čina Labudovog jezera na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum, s početkom u 20.00 časova.

U koncertu učestvuju studenti Instituta za umetničku igru, Kompanija Balet mladih au ulozi Princa Zigfrida nastupiće premijerno Ahmed Yehia prvak Opere i baleta u Kairu.

Koncert će biti otvoren poznatim valcerom Čajkovskog iz baleta „Uspavana lepotica“, u koreografiji balet majstora, pedagoga i koreografa Amalije Mindrutiu. Nakon toga će biti prikazane neke od najlepših numera iz poznatih baleta kao što su varijacija Rajmonde iz baleta „Rajmonda“, Španska igra iz baleta „Labudovo jezero“, Pas de trois Odalisques iz baleta „Korsar“.

U drugom delu koncerta će biti izveden drugi čin iz baleta „Labudovo jezero“ Petra Iljiča Čajkovskog.

 

Uloge:

Princ Zigfrid: Ahmed Yehia (Prvak baleta u Kairo operi i baletu,  i student master studija na Institutu za umetničku igru)

Odeta: Nastasja Ivetić (studentkinja II godine osnovnih studija Instituta za umetničku igru)

Rotbart: Ognjen Vučinić (profesor savremene igre na Institutu za umetničku igru)

Alumnista: Mila Stijak

Studenti Instituta za umetničku igru: Nastasja Ivetić, Ksenija Sinđić, Nikola Korać, Danijela Simić, Luka Pejčinović, Una Stepanović, Vladimir Sekulić, Nina Horvat, Lazar Tirić i Senja Stanić.

Kompanija Balet mladih: Sofija Radovanović, Tijana Drndarević, Anastasija Vujnović, Anastasija Jovanović, Anastasija Nikčević, Ana Svorcan, Ana Đeković, Iris Čano, Lara Rodrigues Ristić, Jana Đorđević, Petra Vitanović, Nikolina Savković, Nađa Nedović, Emma Keyes, Ema Stojković, Lana Prodanović, Lena Sekulić, Filip Stanić, Tea Gmitrović, Tea Manojlović, Andrijana Marin, Anja Boieru i Mia Boieru.

Plesna Kompanija Balet mladih je osnovana 2019. godine u okviru Instituta za umetničku igru s ciljem edukacije i promocije učenika osnovnih i srednjih škola na području Beograda i Srbije. Rukovodilac kompanije je balet majstor Amalia Mindrutiu (Rumunija) uz asistenciju i saradnju sa baletskim pedagozima Milicom Bezmarević i Milom Stijak. Korepetitor kompanije Balet mladih je Ana Spremić.

Karte za koncert po ceni od 1000 dinara možete kupiti uz rezervaciju pozivom na broj: 011/4140 421 svakog radnog dana od 9.00 do 17.00 časova ili putem maila teodora.zivkovic@iui.rs

 

Fotografija Nemanja Maraš.