Novu sezonu počinjemo radionicom

Željka Dimića

OdštampajOdštampaj

JOŠ JEDAN SUSRET KOLEGA SA GLUMCEM ŽELJKOM DIMIĆEM

26. avgust 2018. u 18 časova
Mala scena Opere i teatra Madlenianum

Na zahtev mladih kolega glumaca na pozorišnoj radionici Madlenianuma ove nedelje će ponovo gostovati glumac Jack Dimich (Željko Dimić). Srpsko-američki glumac koji je diplomirao na čuvenom Lee Strasberg Institutu i radio u Actors studiju odžaće predavanje o glumi i ispričati svoja iskustva sa školovanja, priprema za audicije, radu sa velikim profesorima i poznatim glumcima. Radionica je otvorena za sve kolege glumce i profesionalce iz sveta filma i pozorišta.

Jack Dimich će predstaviti vežbu studenata glume sa prestižnog univerziteta Lee Strasberg, kao i vežbe iz čuvenog njujorškog Actors studija koje je godinama radio sa svojim profesorima, kao što su Michael Margotta, Dan Grimaldi, Irma Sandrey, Lola Cohen i Robert Castle. Biće reči i o saradnji sa kolegama Armand Assante, Billy Zane, Al Pacino, Jeff Goldblum, Tea Leone, Lucy Liu, Selena Gomez, Elizabeth Shue, Mariska Hargitai, Kevin Dillon, Donnie Wahlberg, Tom Hardy i drugi, ali i o karijeri sa preko 70 uloga na filmu, televiziji i pozorištu, na 4 jezika i 4 različita akcenta na engleskom jeziku.

Jack Dimich je rođen i odrastao je u Kozarskoj Dubici pod imenom Željko Dimić. Nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu odlazi u Sjedinjene Američke Države gde je 1997. godine primljen na Lee Stasberg Institut u Njujorku, gde je i diplomirao glumu 2001. godine u klasi čuvenog profesora Majkla Margota (Michael Margotta).

Na savet svog profesora adaptira rođeno ime u scensko JACK DIMICH pod kojim je do sada ostvario preko 70 uloga na filmu, televiziji i u pozorištu. 2008. godine dobija svoju prvu glavnu ulogu u filmu: In The Name Of The Son (U ime sina) koji je pobedio na 22 internacionalna festivala i nominovan je za prestižnu nagradu Oskar Američke filmske akademije, u kategoriji kratkog igranog filma.

Jack Dimich je poznat po zapaženim ulogama u serijama: LAW & ORDER, CSI, BURN NOTICE, CASTLE, THE BLACKLIST, ELEMENTARY, SLEEPER CELL, HAWAII FIVE-O, MADAM SECRETARY, LILYHAMMER, LIMITLESS, BRAINDEAD, STARTUP, BLUE BLOODS, WELCOME TO BROOKLYN i UNDERCOVERS.

Na našim prostorima igrao je epizodne uloge u filmovima: Turneja Gorana Markovića, Travelator Dušana Milića, Srpski ožiljci  Vladimira Rajčića i Neke druge priče, Ane Marije Rossi. Nedavno je završio prvu sezonu nove humorističke serije Konak kod Himlije gde igra ulogu oficira američke mornarice 'Pukovnika Forda'. Najavljeno je njegovo učešće u sledećoj sezonu serije Ubice mog oca u režiji Predraga Antonijevića.

2013. godine igrao je naslovnu ulogu Nikole Tesle u predstavi Tesla engleske autorke Sheri Graubert na Of Brodveju u Njujorku u režiji beogradske rediteljke Sanje Beštić.

Upravo završava film Željka Mirkovića Teslin narod, igrano-dokumentarnu dramu u srpsko-američkoj produkciji gde ponovo igra lik Nikole Tesle. Svetska premijera filma se očekuje sledeće godine u Beogradu.

Jack Dimich je poznat po tome da igra role na čistom govornom jeziku, bez akcenta, a igra ih na: maternjem srpskom, ruskom, italijanskom, češkom i engleskom jeziku.

Trenutno radi seriju STARTUP u San Huanu u Portoriku sa Adamom Brodijem (Adam Brody) i Martinom Frimanom (Martin Freeman), a u junu je završio film HAVANA DARKNESS u režiji Ivana Giljerma (Guillermo Ivan) gdje ima prvu sporednu mušku ulogu. U avgustu je završio film BURGUESINHA, brazilsko-američku produkciju u režiji Nick-a Brokow-a.

Nedavno je bio gost ruske nacionalne televizije: VEČERNJAJA MOSKVA povodom nagrade publike na ArtKino filmskom festivalu u Moskvi za ulogu Panča Vile u filmu THE MOVIE MAN, koji je takodje pobedio na festivalu u Sofiji u septembru. Reklama u kojoj ima glavnu i koju je radio za AFFINITY MORTGAGE u Americi ide na nacionalnoj televiziji od ove jeseni.

Jack Dimich živi na relaciji Njujork-Los Anđeles- Beograd.

Detaljnije informacije, fotografije i video materijali o njegovoj karijeri su na raspolaganju na sledećim web stranicama:

Jack Dimich | Movie, Actor, In The Name of The Son

IMDb - Movies, TV and Celebrities