3. maj u 19.30 - premijerno emitovanje drame

Doručak kod Tifanija

OdštampajOdštampaj

Drama DORUČAK KOD TIFANIJA, premijerno je izvedena 26. marta 2011. Dramatizaciju romana Trumana Kapota potpisala je Milena Bogavac, a režiju Ana Radivojević Zdravković. Zvezde ovog projekta bile su svakako Dubravka Mijatović kao Holi Golajtli i Marinko Madžgalj kao njen partner Fred. Ovo je prvi put da su zaigrali zajedno na daskama koje život znače, a privlačnost između ova dva i životna partnera zrači u svakoj sceni.

Čuveni Kapotov roman Doručak kod Tifanija našao je svoje mesto ne samo na daskama Madlenianuma u Zemunu, nego u brojnim srcima publike koja je hrlila da pogleda ovu melodramu tako fino ispričanu kroz rukopis Ane Radivojević Zdravković, u kome su joj svakaoko pomogle lako pevljive melodije kompozitorke Aleksandre Kovač, koje su izdate na disku kao deo programa predstave, inspirativna scenografija Koste Bunuševca i tako prepoznatljivi i elegantni kostimi modne dizajnerke Dragane Ognjenović.

Holi je bila uloga koja je obeležila karijeru Odri Hepbern i zahvaljujući tom liku i božanstvenim Živanšijevim kostimima, ona je postala i ikona stila. Kao i Kapotov roman, i film u režiji Blejka Edvardsa ušao je u antologije i svojom slavom zasenio slavu fantastičnog romana. Time je odgovornost čitavog autorskog tima bila veća dad a svoje autentično viđenje ove melodrama. Dubravka Mijatović svojim talentom, šarmom i pojavom, je bila prva podela za antologijski napisanu ulogu. Marinko Madžgalj, jedan od najangažovanijih i najdarovitijih glumaca mlađe generacije, muzičar i šoumen, svojom harizmom je bio ravnopravan partner Dubravki Mijatović.

Povodom ovog emitovanja, rediteljka Ana Radivojević Zdravković dala je intervju... >>>

Drama
Truman Kapot

DORUČAK KOD TIFANIJA

Premijera 26. mart 2011.

Dramatizacija: Milena Bogavac
Režija: Ana Radivojević Zdravković
Muzika: Aleksandra Kovač
Kostimografija: Dragana Ognjenović
Scenografija: Kosta Bunuševac
Scenski pokret: Anđelija Todorović
Dizajner svetla: Srđan Jovanović
Lektor: Radovan Knežević

Lica:

HOLI GOLAJTLI: Dubravka Mijatović
FRED: Marinko Madžgalj
MAMA: Mina Lazarević
RASTI TROLER: Mihailo Lađevac
MEG VAJLDVUD: Milica Janketić
HOSE IBARA JEGER: Nenad Ćirić
DOKTOR GOLAJTLI: Branislav Zeremski
O.DŽI: Srboljub Milin
LIZA: Ana Simić
HENRI: Marko Nikolić
EJMI: Violeta Mitrović
SAFIJA SPANELA: Zinaida Dedakin
MALI FRED: Milutin Kandić

Inspicijent: Ljiljana Golubović Ivanković

Trajanje: 2 sata i 2 minuta
Reprizna emitovanja: utorak 5. maj i sreda 6. maj od 18 časova.

Predstave se emituju preko Y outube kanala i prikazivanje navedenih predstava nije komercijalnog karaktera i jedini cilj je pružanje podrške građanima u uslovima vanredne situacije i mera koje se preduzimaju pod sloganom “Ostani kod kuće”. Prikazani snimci nemaju karakter javnog izvođenja predstave. Za sva pitanja možete se obratiti na: publicrelations@madlenianum.rs

Pratite nas!