TENESI VILIJAMS

MAČKA NA USIJANOM LIMENOM KROVU

OdštampajOdštampaj

Premijera: 22. oktobar 2009. godine.

Režija i izbor muzike: Ivana Vujić
Dramaturg: Slavenka Milovanović
Scenografija: Kosta Bunuševac
Kostimografija: Ljiljana Petrović
Asistent kostimografa: Tina Bukumirović
Scenski pokret: Mojca Horvat
Lektor: Ljiljana Mrkić-Popović
Video: Svetlana Volic

Nataša Ninković, Nenad Jezdić, Branka Pujić, Miodrag Krivokapić, Danica Ristovski, Nebojša Kundačina, Zoran Ćosić, Bojan Krivokapić, Milica Milosavljević, Kosta Bunuševac
Deca:Mina Ilić, Nikola Spasić, Sofija Rakin, Slavka Žunjanin, Arian Petrovski, Nina Raca, Jovana Crnomarković, Anđela Međa, Isidora Rabrenović, Mina Milanović, Stefan Mirković, Helena Kominac i Sonja Jovanović.

Sufler: Anka Milić
Inspicijent: Tatjana Radulović

Najpoznatije književno delo Tenesija Vilijamsa, nije slavno samo zbog holivudskog filma iz 1958. godine sa Polom Njumenom kao Brikom i Liz Tejlor kao Megi. Ovo Vilijamsovo remek-delo, za koje je dobio Pulicerovu nagradu 1955, do danas je na repertoaru Brodvejskih i pozorišta na Vest Endu i predstavlja jedan od najdugovečnijih komada na svetskim scenama koji je ikada postavljen. Sada Mačka na usijanom limenom krovu i u Beogradu – na sceni Madlenianuma.

Ovo je melodramska priča o posrnuću i pravoj ljubavi koja se otkriva u poslednjem trenutku. Mačka na usijanom limenom krovu  prati bračni par Polit: Brika i Megi u presudnom času za jednu bogatu američku južnjačku familiju, u trenutku kad se saznaje da će Brikov otac, stari tata-Polit ubrzo umreti. Borba za nasleđe posvađaće snaje, ali će zbližiti nestašnog bonvivana Brika i njegovog oca, uz mnogo pravih teatarskih emocija koje nikog neće ostaviti ravnodušnim.