VELIKI GETSBI ponovo na sceni

OdštampajOdštampaj

Drama VELIKI GETSBI koju je po legendarnom Ficdžeraldovom romanu napisao Hristo Bojčev izvedena je premijerno na Velikoj sceni Madlenianuma u režiji Ane Radivojević Zdravković 18. decembra 2015. godine. Naslovnu ulogu tumačio je Ivan Bosiljčić. Predstava je pred punom dvoranom izvođena tri sezone, a od 19. oktobra biće ponovo na sceni Madlenianuma sa Branislavom Trifunovićem u ulozi Džeja Getsbija.

Pozorišna verzija VELIKOG GETSBIJA je zapravo vrlo intimna postratna ljubavna priča koja zaobilazi raspuštenost glamuroznih proslava u velelepnoj vili novopečenog bogataša Džeja Getsbija. Na sceni se ogoljava namučena duša Getsbija vojnika koji je zbog rata izgubio svoju veliku ljubav, devojku Dejzi. U drami on čini sve da je vrati u svoj život iako je ona udata za drugog čoveka sa kojim ima i dete. Džej Getsbi čini sve za Dejzi dajući konačno za nju i svoj život.

Raskošni kostimi Jelene Stokuće, zamamna plava scenografija Dejana Pantelića upotpunjena automobilom iz Muzeja automobila Bratislava Petkovića i prava melodramska muzika Janje Lončar su teren u kojem će publika Madlenianuma uz Branislava Trifunovića ove sezone gledati i Tamaru Aleksić, Ljubomira Bulajića, Miloša Timotijevića, Borku Tomović, Daninu Jeftić, Sofiju Juričan, Milana Čučilovića, Davora Perunovića, Milicu Janketić, Maju Lukić, Vladimira Tešovića, Ljiljanu, Angelinu i Doroteu Repić, kao i malog francuskog buldoga Kuma.